Eveniment

Blejnar: Sistemul nu s-a curăţat odată cu anchetarea celor 40 de angajaţi din vămi

Blejnar: Sistemul nu s-a curăţat odată cu anchetarea celor 40 de angajaţi din vămi

Autor: Mediafax

13.03.2011, 11:59 29

Sistemul nu s-a "curăţat" odată cu anchetarea celor 40 deangajaţi din Vămi, iar dacă banii au "mers" mai departe, acelepersoane vor fi identificate, consideră preşedintele ANAF, SorinBlejnar, care este convins că există indicii de corupţie şi în altesegmente ale administraţiei fiscale, scrie Mediafax.

Întrebat dacă acţiunile organelor de urmărire penală, prin caresunt anchetaţi pentru corupţie 40 de angajaţi din AutoriateaNaţională a Vămilor (ANV), sunt suficiente pentru "curăţarea"sistemului, Blejnar a răspuns negativ.

"Eu mă bazez pe faptul că ... sunt convins de fapt că mai existăindicii ale organelor de urmărire penală care să facă asemeneaverificări şi în alte segmente ale administraţiei fiscaleromâneşti. Ori că este vorba de Vamă, ori că vorbim de Gardă, orică vorbim de direcţiile generale ale finanţelor publice", a spusBlejnar la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV.

El a spus că are anumite informări de la structurile abilitateale statului că anumiţi funcţionari din Vamă, cât şi din GardaFinanciară nu-şi "fac treaba aşa cum zice litera legii".

Vorbind despre ANV, Blejnar a arătat că încă din luna ianuarie adispus direcţiei generale de audit din cadrul ANAF să investigheze,în limita competenţelor, activitatea derulată la cele opt direcţiivamale regionale din ţară.

"Aştept în următoarele două sau trei săptămâni raportul. Înfuncţie de acest raport voi lua măsuri. Însă noi nu avem competenţede a investiga activităţile de natură penală a angajaţilor noştri.Pentru aceasta există instituţii ale statului abilitate", aprecizat Blejnar.Citiţi mai mult despre situaţia corupţiei din vămi pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO