Eveniment

Borbely şi Stafie vor fi cei doi secretari de stat care rămân la Ministerul Economiei

14.07.2010, 23:44 43

Ministerul Economiei, condus de Adriean Videanu (PD-L), va maiavea doi secretari de stat din cinci câţi are în prezent, rămânândîn funcţie Karoly Borbely - UDMR, şi Claudiu Stafie -PD-L. Ceilalţisecretari de stat sunt Tudor Şerban, Maria Pârcălăbescu şi IrinelCristu.
Măsura vine în contextul în care Guvernul a anunţat că la nivelultuturor ministerelor va fi redus numărul secretarilor de stat,astfel încât din 57 de persoane să mai rămână 32. Toate ministerelevor avea doar câte doi secretari de stat, singurele excepţii fiindla Interne, Externe şi Finanţe, unde vor fi câte trei secretari destat.
Borbely este absolvent al Şcolii Naţionale de Studii Politice şiAdministrative. Timp de un an, în perioada 2007-2008 a ocupatfuncţia de ministru al comunicaţiilor. Stafie este absolvent al ASE- Facultatea de Contabilitate. A ocupat mai multe funcţii deconducere în cadrul unor companii precum Pietricica Turism sauXdataSoft.
Salariul brut al unui secretar de stat este plafonat la nivelul de6.691 de lei, dar datorită faptului că aceştia aveau calitatea dereprezentant al Ministerului Economiei în diferite consilii deadministraţie, veniturile lor se rotunjeau lunar cu sume cuprinseîntre 10.296 lei (2.500 de euro) şi 22.092 de lei (5.300 deeuro).
Deşi reducerea numărului de secretari de stat din toate ministerelenu va avea un impact major în ceea ce priveşte economiile aduse,decizia se înscrie pe lista de măsuri a Guvernului de a reducecheltuielile din aparatul de stat. Astfel, autorităţile au decisrecent disponibilizarea a aproximativ 55.000 până la 60.000 deangajaţi, dintre care cei mai mulţi vor fi concediaţi dinadministraţia locală, respectiv circa 54.000 de persoane, iarrestul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şiAgriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO