Eveniment

Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi

Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât...

Autor: Business Magazin

22.12.2019, 07:21 5568

Vremea de afară e numai bună pentru pasionaţii sporturilor de iarnă, iar staţiunile montane sunt pregătite să primească un număr cât mai mare de turişti. Iată care sunt cele mai bune pârtii de schi din România şi ce costuri implică o excursie.

Cavnic, Maramureş – situată în centrul Jud.Maramureş, la aproximativ 30km de Baia Mare şi la 40km de Sighetul Marmaţiei; există 7 pârtii nivelate la standarde europene, cea mai lungă dintre ele fiind de 2250m. Sunt 3 pârtii de dificultate uşoară, 2 medii şi 2 grele.
Preţuri: cazare hotel 3* pentru 3 nopţi de la 200 lei/persoană
tarif skipass: 90lei/1 zi
tarif închirieri echipament: 40-60lei/zi: echipament ski şi 50lei/zi: echipament complet snowboard.
Infrastructură: pârtiile sunt echipate cu 2 instalaţii de teleski şi una de telescaun.

Rânca, Gorj – staţiune relativ nouă, situată pe superba Transalpina, este situată la peste 1600m altitudine; în prezent sunt amenajate 5 pârtii, destul de scurte însă. Cea mai lungă are doar 860m şi este pentru nivel mediu-avansaţi. Două pârtii sunt pentru începători, două medii şi una mediu-avansaţi.
Preţuri: sunt foarte multe vile şi pensiuni pentru cazare, tarifele pentru 3 nopţi pornesc de la aproximativ 200 lei/persoană.
tarif teleski/telescaun: de exemplu 48 puncte costă 45 lei, în condiţiile în care o urcare valorează între 1 şi 4 puncte.
tarif închirieri echipament: echipament ski: 25lei/zi, snowboard: 30 lei/zi, sanie: 10lei/zi.
Infrastructură: fiecare pârtie este echipată cu instalaţii de teleski sau telescaun. Pârtia M1 dispune de nocturnă şi sonorizare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO