Eveniment

Cât va costa vaccinul anti-Covid-19 produs de americanii de la Moderna: Între 32 şi 37 de dolari pe doză

Cât va costa vaccinul anti-Covid-19 produs de americanii...

Autor: Andreea Neblea

05.08.2020, 22:52 7872

Compania farmaceutică Moderna cere între 32 şi 37 dolari pe doză pentru vaccinul său împotriva coronavirusului pentru unii clienţi. „E un preţ de pandemie“, a spus compania. Preţul pe care Moderna îl percepe pentru comenzile mici este mai mare decât cel cerut de Pfizer,  19,5 dolari pe doză.

Moderna cere între 32 şi 37 de dolari pe doză pentru vaccinul său anti-Covid-19, scrie cnbc.com. Compania spune că acesta este un „preţ de pandemie“, care va depinde şi de numărul de doze comandate de fiecare ţară.

„Lucrăm cu guverne din întreaga lume şi cu alte entităţi pentru a ne asigura că vaccinul va fi accesibil independent de capacitatea de plată“, a spus într-o discuţie cu investitorii consilierul delegat al companiei Moderna, Stephane Bancel.

În timp ce, pentru companie, „milioane de doze“ înseamnă o comandă mică, situaţie în care o doză costă între 32 şi 37 de dolari, preţul va fi mai redus pentru ţările care solicită volume mari de vaccin. Chiar şi aşa, acest preţ este superior celui de 19,5 dolari al altei companii farmaceutice americane, Pfizer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO