Eveniment

Dacia a oprit cinci zile activitatea de montaj şi caroserie, care înseamnă vânzări de 50 mil. euro

Autor: Mediafax

25.04.2011, 23:39 22

Automobile Dacia a oprit, de vineri 22 aprilie şi până în 2 mai,activitatea de montaj şi caroserie la uzina de la Mioveni din cauzaproblemelor cu aprovizionarea a unor piese de către furnizoriiconstructorului. Aceasta înseamnă circa 2% din timpul de activitateanual al uzinei, adică o reducere posibilă a vânzărilor cu circa 50mil. euro, ţinând cont că Dacia a avut în 2009 afaceri de 27 mld.euro.

Potrivit reprezentanţilor Dacia, a încetat doar activitatea demontaj şi caroserie, departamentele de mecanică şi logistică urmândsă lucreze ca până acum, iar disfuncţionalităţile cu livrarea depiese din partea unor furnizori nu au legătură cu situaţia dinJaponia, fiind determinate de dificultăţile de natură financiară pecare le au furnizorii.

Astfel, sunt probleme de mai multe luni cu livrarea unui tip demotor şi a unor piese de caroserie, iar încetarea activităţii demontaj va afecta producţia de automobile pe durata menţionată. Înprezent, producţia zilnică a uzinei de la Mioveni este de 1.377 deautomobile, iar ultima oprire a producţiei a avut loc în martie2009, pe fondul instalării crizei financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO