Eveniment

Dezvăluire: ANAF anunţă că a verificat un agent economic cu venituri de peste 100 de mil. de lei, echivalentul a 20 mil. de euro, din tranzacţii cu monede virtuale. În urma controlului a fost stabilit un impozit suplimentar de 10 mil. lei faţă de cel declarat, acesta fiind plătit imediat

Dezvăluire: ANAF anunţă că a verificat un agent...

Autor: Valeriu Dănilă

23.05.2024, 17:56 19631

Inspectorii antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au identificat în luna mai, la un singur agent economic, venituri de peste 100 milioane de lei provenind din tranzacţii cu monede virtuale care au fost omise de la declarare. Astfel au fost stabilite obligaţii fiscale suplimentare de aproximativ 10 milioane de lei, sumă ce a fost achitată integral la bugetul de stat în timpul verificărilor, se arată într-un comunicat de presă emis de ANAF.

Direcţia generală antifraudă fiscală desfăşoară permanent acţiuni de analiză şi control, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul tranzacţiilor cu monede virtuale, verificări specifice care vizeză atât persoane juridice cât şi persoane fizice, pentru identificarea fenomenelor de neconformare fiscală.

ANAF recomandă tuturor persoanelor care au realizat venituri din transferul de monedă virtuală să declare veniturile obţinute din aceste activităţi, respectiv să achite taxele şi impozitele datorate în termenele legale, evitând astfel iniţierea de controale fiscale şi implicit stabilirea de dobânzi şi penalităţi suplimentare debitelor principale datorate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24