Eveniment

Dobanda la titlurile pe zece ani coboara la 6,91% pe an

08.06.2007, 19:54 14

Trezoreria a vandut obligatiuni pe zece ani in lei, la un randament mediu de 6,91% pe an. Nivelul maxim acceptat al randamentului a fost de 6,98% pe an.
Finantele au plasat in aceste conditii integral emisiunea de 100 mil. lei. Cererea investitorilor a fost de peste patru ori mai mare. Titlurile poarta un cupon de 6,75% pe an, iar licitatia s-a desfasurat in functie de pretul de achizitie.
Acestea sunt primele obligatiuni pe zece ani vandute de stat din anul 2005. Atunci, titlurile au fost adjudecate la un randament mediu de 7,49% pe an.
Cea mai recenta emisiune de obligatiuni in lei vine insa de la Bancpost. In februarie, Bancpost a vandut prin intermediul unui vehicul special din cadrul grupului -EFG Hellas- obligatiuni in lei in valoare de 100 de milioane de euro. Titlurile au fost insa plasate pe piata din Luxemburg, fiind achizitionate exclusiv de investitori nerezidenti. Obligatiunile emise de Bancpost poarta un cupon de 6,2% pe an.
Lansarea obligatiunilor pe zece ani face parte din programul Trezoreriei de extindere a curbei de randamente pe maturitatile mai mari, in contextul in care piata a cerut tot mai insitent crearea unor repere de pret pentru scadentele lungi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO