Eveniment

IAR Braşov a încheiat programul de 200 mil. lei pentru elicopterele Armatei

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Mihaela Gradinaru

18.12.2015, 00:05 793

IAR Braşov a livrat ieri Ministerului Apărării Naţionale cel de-al treilea elicopter 330L Puma Naval, destinat operaţiunilor de luptă şi salvare pe mare, la finalul unui program derulat pe o perioadă de zece ani, în valoare totală de peste 200 milioane lei.

„Este însufleţitor să vezi că aşa ceva se poate realiza şi integra în România, să vezi şi performanţa umană de excepţie, care nu poate decât să te umple de admiraţie şi recunoştinţă“, a comentat ministrul apărării Mihnea Motoc, prezent la eveniment.

Întrebat dacă armata română va mai achiziţiona astfel de elicoptere, ministrul a spus că este vorba despre „o proiecţie bugetară multianuală“ şi că „va trebui să se determine ce nevoi va avea armata în dezvoltarea viitoare“.

Programul Puma Naval a început în anul 2005 prin stabilirea configuraţiei tehnice a acestui tip de elicopter, ca urmare a încheierii între IAR SA Braşov şi Ministerul Apărării Naţionale a contractului multianual pentru perioada 2005-2011.

Pentru realizarea în bune condiţii a programului, IAR SA Braşov a colaborat cu beneficiarul său, dar şi cu reputate companii româneşti şi internaţionale, printre care: Turbomecanica, Aerostar, Aeroteh, Aerofina, Airbus Helicopters, Elbit Systems Ltd., Rafael, Breeze Eastern, Rockwell-Collins, Terma AS, Thales Underwater Systems, CCÎZ, Condor etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO