Eveniment

Ilie Sarbu si gustul alimentelor

13.11.2003, 00:00 10



Produsele alimentare romanesti se situeaza la un nivel calitativ apropiat sau chiar egal cu cele din Uniunea Europeana, fiind, in unele cazuri, si mai gustoase, a declarat, ieri, Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, la deschiderea targului agro-alimentar Indagra, desfasurat la Bucuresti. "Trebuie sa recunoastem ca nu mai putem face o diferenta intre piata interna si cea din statele UE. Unele produse romanesti sunt chiar superioare din punct de vedere al gustului", a spus Sarbu. El a enumerat printre produsele care corespund cel mai bine cerintelor UE preparatele din carne, painea, pastele fainoase sau sucurile. "Incercam sa imbunatatim procesul de productie prin realizarea de investitii cu ajutorul fondurilor comunitare", a continuat ministrul Agriculturii, care a recunoscut, totusi, ca mai exista unii producatori care nu se incadreaza, inca, in standardele comunitare. Editia din acest an a Indagra, care se desfasoara in perioada 12-16 noiembrie, reuneste un numar de 450 de companii din 25 de tari. Majoritatea firmelor participante (290) sunt din Romania. Tematica targului acopera sectoare precum industria alimentara, zootehnia, avicultura sau productia de echipamente si utilaje agricole. De asemenea, in aceeasi perioada, se desfasoara cea de-a cincea editie a expozitiei internationale All Pack, avand ca tematica materialele pentru ambalat si dispozitivele de producere aambalajelor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO