Eveniment

Ioana Maria Vlas, audiata timp de mai multe ore de procurori

01.04.2003, 00:00 11

Ioana Maria Vlas, fostul presedinte al SOV Invest, a fost audiata de politisti si procurori, luni, timp de mai multe ore, la sediul Directiei de Cercetari Penale din Inspectoratul General al Politiei Romane.
Potrivit unor declaratii ale aparatorului Ioanei Maria Vlas, aparute in presa centrala, fostul presedinte al SOV Invest a declarat anchetatorilor, la audierile de saptamana trecuta, ca Sorin Ovidiu Vantu este vinovat de prabusirea FNI, ea raspunzand in principal unor intrebari legate de inceputurile functionarii Fondului.
Vlas ar mai fi spus - potrivit acelorasi surse - ca a fugit din tara dupa ce Vantu a convocat-o la una din vilele sale si i-a cerut sa paraseasca romania in doua ore, punandu-i chiar la dispozitie o masina si sofer, ca sa ajunga la Sofia.
Ioana Maria Vlas a ajuns pe aeroportul Otopeni, joi noapte, cu o cursa care a venit de la Tel Aviv. Joi, ea s-a prezentat la sediul Ambasadei Romaniei in Israel si a cerut sa fie pusa sub protectia statului roman, pentru ca vrea se intoarca in tara. Pe Aeroportul Otopeni, ea a fost asteptata de reprezentantii autoritatilor romane, fiind preluata de politisti si dusa in arestul Directiei Cercetari Penale.
Procurorul general al Romaniei, Joita Tanase, a declarat, vineri, ca Ioana Maria Vlas, si-a recunoscut in cea mai mare invinuirile, respectiv infractiunile de inselaciune cu consecinte grave, fals si uz de fals.
Presedintele Ion Iliescu s-a pronuntat ieri in cazul Ioanei Maria Vlas. Intrebat daca intoarcerea in tara a Ioanei Maria Vlas va duce la aflarea adevarului privind prabusirea FNI, Ion Iliescu a raspuns: "O parte din adevar, adica este un element al anchetei. Ce va arata, vom vedea".
Vineri, premierul Adrian Nastase afirma ca este important daca Ioana Maria Vlas va spune tot ce stie sau doar o parte din informatiile pe care le detine.
Cu aproape o luna in urma, directorul SRI, Radu Timofte, afirma ca prabusirea FNI a fost orchestrata din exteriorul tarii, in Romania nefiind decat "pionii" implicati in escrocherie. "Artizanii escrocheriei nu au plecat. Au fost intotdeauna peste granita", a spus Timofte, adaugand ca "au fost pioni pe teritoriul Romaniei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO