Eveniment

Jaguar estimeaza ca nu va obtine profit mai devreme de 2007

19.11.2004, 00:00 14



Diviza britanica de automobile de lux a Ford, Jaguar, a estimat ca nu va obtine profit mai devreme de anul 2007 si ca pierderile din acest an se vor ridica la "sute de milioane" de lire sterline, in ciuda recentelor disponibilizari de personal.



"Nu exista nici o cale de rezolvare rapida a problemei, este nevoie de doi sau trei ani pentru atingerea unui echilibru", a declarat presedintele Jaguar, Joe Greenwell.



El a adaugat ca Jaguar isi va reduce productia, concentrandu-si eforturile pentru a creste calitatea automobilelor livrate si pentru a-si spori profitabilitatea.



In luna septembrie, Jaguar a anuntat ca va desfiinta 1,150 de posturi, deoarece va tranfera productia fabricii din Brown's Lane, in cemtrul Angliei, unei alte uzine de langa orasul Birmingham.



Purtatorul de cuvant al Jaguar, Don Hume, a declarat ca firma nu intentioneaza sa recurga la alte reduceri de personal.



Ford a cumparat Jaguar in 1989, pentru 1,6 miliarde de lire sterline.



In ultimii ani, Jaguar nu a putut tine pasul cu rivalii sai, desi vanzarile au crescut si nivelul calitativ al automobilelor produse s-a imbunatatit.



Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO