Eveniment

Licitatia pentru centura Deva-Orastie, reluata la pret dublu

17.09.2009, 17:50 74

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale dinRomania (CNADNR) va relua pe 19 octombrie licitatia pentruconstructia variantei de ocolire Deva-Orastie (32,8 km), la profilde autostrada, dupa ce in 2006, cand costa doar 130,9 mil. euro,s-a anulat din motive tehnice.

Acum valoarea constructiei se ridica la 253,37 mil. euro faraTVA, lucrarile fiind finantate de Uniunea Europeana, prinfacilitarea ex-ISPA, si bugetul de stat.

"Durata contractului de achizitie publica va fi de 48 de luni dela data atribuirii, iar criteriul de atribuire va fi oferta cea maiavantajoasa din punct de vedere economic. In alegerea oferteicastigatoare, propunerea financiara va avea o pondere de 30%, iarcea tehnica de 70%", au declarat oficialii CNADNR.

In iulie, CNADNR anuntase ca licitatia va fi reluata inseptembrie, dar a fost decalata pentru octombrie. Prima licitatiepentru faza de precalificare a firmelor pentru acest proiect a fostorganizata la sfarsitul anului 2006, insa procedurile finale deatribuire nu au fost incheiate deorece consultantul, consortiul DHVConsultants/Athens Development Office din Olanda, a intarziatrevizuirea proiectului tehnic.

Compania de Drumuri a reziliat contractul cu consortiul si aorganizat o alta licitatie. In urma revizuirii proiectului tehnic,firmele care se precalificasera nu mai indeplineau conditiilepentru noul proiect.

Varianta de ocolire face parte din viitoarea autostradaPitesti-Sibiu-Deva-Nadlac, care face parte din Coridorul IV deTransport Paneuropean. In prezent pe acest coridor se mai deruleazalucrarile la tronsonul Arad-Timisoara si centura Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO