Eveniment

ManpowerGroup: Angajatorii din sectorul de servicii financiare şi de afaceri raportează cele mai puternice intenţii de angajare, cu o previziune netă de angajare de plus 18%, iar cei din sectorul de construcţii se aşteaptă la restrângeri de personal

Creşteri ale numărului total de angajaţi sunt anticipate în şase din cele opt regiuni ale României pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2021.

Creşteri ale numărului total de angajaţi sunt anticipate în şase din cele opt regiuni ale României pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2021.

Autor: Ramona Cornea

31.03.2021, 08:35 149

Un sfert din angajatori prevăd o creştere a numărului total de angajaţi, iar 63% nu prevăd nicio schimbare în perioada aprilie – iunie 2021.

Angajatorii români raportează planuri favorabile privind activitatea de angajare pentru perioada aprilie – iunie 2021, potrivit unui studiu al ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă. Astfel, 26% dintre angajatori prevăd o creştere a numărului total de angajaţi, 8% prognozează o scădere şi 63% nu prevăd nicio schimbare, ceea ce rezultă într-o previziune netă de angajare de plus 18%.

„Odată cu derularea campaniei de vaccinare în România, angajatorii anticipează intenţii de angajare favorabile, fiind printre dintre cele mai puternice raportate în EMEA, pentru perioada aprilie - iunie 2021. Angajatorii sunt optimişti în ceea ce priveşte planurile de angajare, iar aceste rezultate sunt determinate în principal de perspectivele de angajare puternice din sectoarele servicii financiare şi de afaceri (plus 18%) şi industrie prelucrătoare (plus 17%)”, spune Horaţiu Vasilescu, managing director al ManpowerGroup România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO