Eveniment

Guvernul s-a trezit în sfârşit la realitatea din piaţă. Ciolacu face apel la autorităţi: Unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari

Guvernul s-a trezit în sfârşit la realitatea din...

Autor: Laura Buciu

09.05.2024, 12:06 433

Premierul Marcel Ciolacu cere autorităţilor de control să intervină urgent pentru că o situaţie negativă prezentă în state europene a ajuns şi în România, şi anume aceea că unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari.

În şedinţa de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a spus că, din păcate, o situaţie tot mai prezentă în statele europene se pare că a ajuns şi la noi: „Unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari”.

Ciolacu a precizat că el consideră că aceasta este o formă de înşelăciune a consumatorilor.

„Este în fapt o scumpire <camuflată> sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent”, spune Ciolacu.

În paralel, premierul cere să fie pregătită o reglementare, pe modelul francez: „Producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO