Eveniment

Ministerul Sănătăţii atenţionează că există risc de îmbolnăvire cu trichineloză

Autor: Ioana David

03.11.2010, 12:29 20

Ministerul Sănătăţii a anunţat astăzi că138 de persoane s-au îmbolnăvit în judeţul Bihor de trichinelozădupă ce au consumat carne de porc cumpărată din locurineautorizate.

"Specialiştii epidemiologi recomandă populaţiei să nu consumecarne de porc neexaminată şi să evite achiziţionarea acesteia dinalte locuri decât magazine specializate. De asemenea, este necesarăo atenţie mărită la consumul de carne de porc insuficientprelucrată termic, deoarece procedeele de sărare, afumare sauuscare a cărnii nu distrug larvele", se arată într-un comunicat alinstituţiei.

Trichineloza este o boală determinată de un parazit, care ajungeîn organismul uman în urma consumului de carne infestată.

Majoritatea infecţiilor nu prezintă simprome, însa există şiforme clinice de boală cu evoluţie severă care pot cauza moarteaprin complicaţii.

Manifestarea clinică a bolii depinde de cantitatea de carneingerat şi de rezistenţa organismului. Semnele clinice de boalăsunt: tulburări digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri,vărsături), care apar la 1-2 zile după consumul de carne infestată,febră, dureri musculare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO