Eveniment

Ministerul Transporturilor: Contractul privind achiziţionarea de către Tarom a două aeronave Boeing a fost semnat

Ministerul Transporturilor: Contractul privind...

Autor: Dana Stanila

09.05.2017, 00:00 123

”Vineri s-a reuşit semnarea contractului pentru achiziţionarea a două aeronave noi în flota Tarom, două aeronave Boeing 737-800 New Generation. Prima dintre ele va intra în flota Tarom la sfârşitul acestei luni”, a declarat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Directorul general Tarom Eugen Davidoiu Director a semnat vineri contractul pentru achiziţionarea în leasing a două aeronave de tip Boeing 737 seria 800 NG. Aeronavele B 737-800 NG au o capacitate de 189 locuri, achiziţionate în leasing pe o perioadă de 10 ani.

”Precizăm faptul că procedura de achiziţie s-a desăşurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziţionarea este ocazionată de oportunităţile apărute în piaţă. Conform cererii de ofertă lansate de companie, pe plan internaţional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi,în momentul lansării cererii de oferă. În urma ieşirii din flotă, a celor două Airbus A310, s-a simţit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului de zbor. Menţionăm că, cele două Airbus scoase din operare anul trecut, au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a flotei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave”, precizează, într-un comunicat de presă, Tarom.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).­

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24