Eveniment

Ministrul propus al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Legea unică a salarizării este prioritatea zero după buget

Ministrul propus al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Legea...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.01.2017, 14:05 550

"Avem în faţa noastră un candidat cu o notorietate ce nu mai trebuie... Doamna Lia Olguţa Vasilescu, în mai multe rânduri deputat, senator, primar al municipiului Craiova, un om cu o experienţă legislativă şi administrativă deosebită care candidează la funcţia de ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale", a spus în debutul şedinţei preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, social-democratul Adrian Solomon.

Ministrul propus pentru Ministerul Muncii a prezentat măsurile din domeniul "muncii şi protecţiei sociale" cuprinse în programul de guvernare.

"Am fost 12 ani parlamentar, opt ani la Camera Deputaţilor, am fost inclusiv preşedinte al Comisiei de învăţământ, am fost patru ani senator, preşedintele comisiei de egalitate de şanse, în această calitatea mi-a trecut prin mână toată legislaţia muncii din acea perioadă. În ultimii patru ani am devenit primarul municipiului Craiova, iar mai apoi, din decembrie, sunt deputat PSD de Dolj", s-a prezentat şi Lia Vasilescu.

Membrii comisiilor reunite pentru Muncă, mai ales cei din Opoziţie, i-au adresat lui Vasilescu mai multe întrebări referitoare, printre altele, la sursele de finanţare a măsurilor prezentate, persoanele cu dizabilităţi, modificarea modului de acordare a ajutoarelor sociale, legea salarizării unitare şi descurajarea violenţei în familie.

"Am depăşit deja foarte mult timpul alocat. Aveţi cinci minute să răspundeţi sintetic la orice întrebări doriţi. Meticuloasă cum vă ştiu, cred că aţi notat toate întrebările şi o să le răspundeţi în scris celorlalţi parlamentari", a intervenit Solomon.

Totuşi, Lia Olguţa Vasilescu a ţinut să ofere câteva răspunsuri.

"Legea unică a salarizării este prioritatea zero după buget. Probabil de mâine voi chema Direcţia economică să lucrăm pe bugetul ministerului. După legea bugetului, imediat vom începe discuţiile cu sindicatele pe legea salarizării. Noi vrem să mergem pe proiectul de lege al dnei. Plumb", a spus Vasilescu, fiind întreruptă de Adrian Solomon, care a supus avizul la vot.

Pentru au votat 30 de senatori şi deputaţi, iar împotrivă au votat 14 parlamentari.

Comisiile de muncă au dat aviz favorabil şi lui Gabriel Petrea, pentru Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, cu 29 de voturi "pentru" şi 15 "împotrivă".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO