Eveniment

Motiv de mândrie pentru România! Stadionul Craiovei, pe locul 4 în lume în 2017. "Ion Oblemenco" e peste noua arenă a celor de la Atletico Madrid, care va organiza finala Ligii de anul viitor

Motiv de mândrie pentru România! Stadionul Craiovei, pe...

Autor: Pro Sport

08.03.2018, 17:15 1058

Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova a fost plasat pe locul 4 în clasamentul celor mai bune arene inaugurate în 2017 în lume, de către juriul concursului organizat de stadiumdb.com. Arena din Bănie, care a costat aproximativ 55 de milioane de euro, a fost notată de juriul de arhitecţi cu 2,68 puncte pentru valoarea arhitecturală, 3 puncte pentru funcţionalitate şi 1,3 puncte pentru inovaţie, în total 6,98 puncte, cu care a depăşit Wanda Metropolitan, stadionul pe care evoluează Atletico Madrid şi cel care va găzdui finala de anul viitor a Champions League.

Cel mai bun stadion, cu 7,84 puncte, a fost desemnat „Lujniki” din Moscova, a cărui refacere din temelii a costat 350 de milioane de euro şi care va găzdui finala Campionatului Mondial din vara aceasta.

Pe locul 2, cu 7,24 puncte, a fost „U Arena” din Paris, care a costat 360 de milioane de euro, iar pe locul 3, cu 7,12 puncte, s-a clasat „Mercedes Benz Arena din Atlanta, care a costat 1,7 miliarde de dolari.

Citiţi continuarea pe www.prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO