Eveniment

Nicolae Ciucă dă asigurări: Suntem în măsură să ne garantăm securitatea şi apărarea

Nicolae Ciucă dă asigurări: Suntem în măsură să ne...

Autor: Laura Buciu

23.02.2022, 11:06 35

România a luat toate măsurile şi s-a coordonat cu aliaţii din NATO şi Uniunea Europeană astfel încât premierul a spus că ţara noastră este în măsură să garanteze securitatea şi apărarea.

Nicolae Ciucă a spus, miercuri, că vrea să îi asigure pe toţi românii că la nivel instituţional au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile CSAT, în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina.

„Sunt măsuri pe care le-am coordonat cu aliaţii noştri şi, desigur, cu statele membre ale UE. Au fost deja întocmite planurile necesare, verificarea mijloacelor şi mecanismelor interne şi aliate. Le solicit în continuare tuturor miniştrilor cu responsabilităţi în domeniu să continue analiza şi desigur partea de evoluţie a situaţiei, fiind în continuare nevoie de coordonare şi vigilenţă, astfel încât să putem să asigurăm cetăţenii că suntem în măsură să ne garantăm securitatea şi apărarea”, a spus Ciucă.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO