Eveniment

O firma din Brasov face show-uri cu lasere luate din fonduri europene

10.09.2009, 19:14 604

Firma Advertigo, din Brasov, care anul trecut a inregistratafaceri de peste 175.000 de euro si care ofera servicii de laseresi scenotehnica (scena, sunete, lumini), va primi fondurinerambursabile de 170.000 de euro pentru achizitionarea a saptepachete complete de sisteme de lasere si accesorii, in urmadepunerii si aprobarii unui proiect in cadrul ProgramuluiOperational Regional (POR), operatiunea "Sprijinirea dezvoltariimicrointreprinderilor".

Victor Lenghel, fondatorul firmelor Advertigo si Conexiuni,firma care ofera servicii de publicitate full-service, a depus anultrecut la ADR Centru (Agentia pentru dezvoltare regionalacentru-adrcentru.ro) proiectul "Productie show-uri laser", care areo valoare totala de 271.000 de euro.

"Am incercat sa achizitionam in ultimii ani echipamente care sane ajute sa oferim intreaga paleta de servicii pentru organizareaunui eveniment complet de la concept, productie, campanieaudio-video, print, materiale publicitare si elemente scenotehnice.Am investit in calitate si intr-un sistem pe care foarte putinefirme il au in tara. Am aplicat pentru aceste fondurinerambursabile pentru a completa paleta de echipamente de caredispunem in prezent. Vom achizitiona sapte pachete complete desisteme de lasere plus accesorii", spune Victor Lenghel,administratorul Advertigo, care este si unul dintre membriifondatori ai trupei Conexiuni din Brasov. El a organizat primulshow de lasere in 1999, iar primul contract a fost pentru actualacompanie Vodafone, cu un cost de 15.000 de euro.

Proiectul este impartit in patru etape de implementare. "Pana lasfarsitul anului speram sa parcurgem primele trei etape deachizitionare. In august au venit primele trei lasere pe care le-amachizitionat din Germania. Am derulat pana acum 3-4 evenimente culaserele nou achizitionate si avem posibilitatea sa realizam inprezent proiectii pe suprafete mari", explica Victor Lenghel.

Printre clientii firmei se numara companii precum: Eximbank,Ramada Brasov, Viessman, Carrefour, Ursus, Kandia sau Ana Hotels."Avantajul existentei celor doua firme este ca avem un pretatractiv pentru clienti pentru ca putem oferi integrat toateserviciile. Costurile pentru un show de lasere, de exemplu, poatesa inceapa de la cateva sute de euro si poate ajunge la mii deeuro, in functie de durata si de complexitate. Lucram si cu alteagentii de publicitate ca furnizori de servicii."

Pentru intocmirea proiectului, societatea a apelat la o firma deconsultanta. "Am apelat la o firma de consultanta pentru realizareaproiectului deoarece am considerat ca fiecare trebuie sa faca cestie mai bine."

Advertigo are opt angajati si colaboratori, iar in urmaimplementarii proiectului va crea sase locuri de munca noi. "Dejaam creat un loc de munca pentru un absolvent de facultate siurmeaza sa mai angajam."

Cine ia banii:

Compania: Advertigo, Brasov

Obiect de activitate: servicii de lasere si scenotehnica (scena,sunete, lumini)

Proiectul: "Productie show-uri laser"

Valoarea totala a proiectului: 271.000 de euro

Suma pe care o primeste de la UE: 170.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: peste 175.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO