Eveniment

Oxford Economics: Economia va scadea cu 0,6% in acest an

20.05.2010, 12:31 14

Oxford Economics a revizuit estimarea privind evolutia economieiRomaniei in acest an, de la un avans de 0,9% la o contractie de0,6%, din cauza evolutiei sub asteptari din primul trimestru, sianticipeaza pentru 2011 o crestere de 5%, in conditiile reveniriiconsumului si investitiilor, informeaza Mediafax.

"Totusi, exista in continuare riscuri. Increderea consumatorilorsi mediului de afaceri este in continuare redusa, iar productiaindustriala recupereaza doar gradual scaderile inregistrate inperioada decembrie - februarie. Exporturile si-au revenit inmartie, dar ritmul mai redus de crestere a economiei din UniuneaEuropeana, cauzat de inasprirea conditiilor fiscale, reprezinta oamenintare pentru acest progres", se arata intr-un raport OxfordEconomics.

Analistii noteaza ca increderea consumatorilor este inca redusasi anticipeaza ca gospodariile vor fi precaute in privintacheltuielilor in acest an avand in vedere amenintarea privindreduceri semnificative a locurilor de munca din sectorulpublic.

Deficitul de cont curent al Romaniei a scazut la 4,5% din PIBanul trecut, dar va avansa usor in 2010, la 6,7% din PIB, si in2011, la 9,5% din PIB, potrivit Oxford Economics. Cititi mai multedespre raportul Oxford Economics pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO