Eveniment

Patru zile fără producţie la Ford România, în februarie

Foto Mihai Dăscălescu

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Bogdan Alecu

04.02.2014, 20:32 441

Producţia uzinei Ford de la Craiova va fi oprită timp de patru zile lucrătoare în februarie.

„Ca răspuns la actuala cerere din piaţă, în luna februarie Ford România are planificate patru zile fără producţie în Secţia de Operaţiuni Vehicule. În ceea ce priveşte Secţia de Motoare, nu anticipăm zile fără producţie în perioada următoare“, au spus oficialii Ford România. Pentru un impact cât mai redus, producţia va fi oprită în cele patru zile de vineri din această lună, angajaţii având astfel un „weekend prelungit“.

În total, Ford ar fi putut asambla aproape 1.500 de maşini în plus în februarie dacă nu s-ar fi oprit producţia, cu o valoare de piaţă cumulată de 22 mil. euro.

În 2013, Ford a încheiat primul an complet de producţie cu 68.400 de automobile B-Max asamblate la Craiova şi 250.000 de motoare produse.

Având în vedere că aproape 99% din producţia uzinei de la Craiova pleacă la export, 2013 este primul an în care exporturile României sunt susţinute atât de Dacia, care este şi cel mai mare exportator, cât şi de Ford, dar într-o măsură mai redusă.

Având în vedere că atât motoarele, cât şi auto­mobilele produse la Craiova sunt semnificativ mai scumpe decât cele produse la Mioveni, orice creştere a aces­to­ra va avea un impact mai mare asupra rezultatelor economice.

Numărul zilelor în care uzina de maşini a Ford de la Craiova a oprit producţia în 2013, începând cu luna septembrie, a urcat la 40, timp în care uzina auto ar fi produs 14.800 de autoturisme. Pe lângă autoturisme, Ford a porit şi producţia de motoare în decembrie pentru şapte zile, la care se adaugă cele opt zile din noiembrie. în cele 15 zile Ford ar fi produs 15.000 de motoare, în valoare de aproape 60 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Chiar şi în aceste condiţii volumul realizat de constructorul american reprezintă cel mai ridicat nivel atins vreodată în istoria uzinei auto din Craiova.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO