Eveniment

Război în Ucraina 14 martie 2022

Război în Ucraina 14 martie 2022
15.03.2022, 00:00 89

Mai multe explozii au avut loc în şi în jurul Kievului, pe măsură ce foţele ruse se apropiau mai mult de capitala Ucrainei

Cel puţin două persoane au murit şi alte trei au fost spitalizate după ce o clădire rezidenţială din Obolon, o suburbie a capitalei Kiev, a fost lovită de bombardamente luni dimineaţă, a anunţat Serviciul de Stat de Urgenţă al Ucrainei, citat de CNN. Mai multe explozii puternice au avut loc şi în Kiev, luni, la ora locală 11.00. Sâmbătă, Ministerul Apărării din Regatul Unit a declarat că cea mai mare parte a forţelor terestre ruse se află acum la doar 25 de kilometri de centrul capitalei ucrainene.

 

Uzina de avioane Antonov din Kiev a fost bombardată

Uzina de avioane Antonov din Kiev a fost bombardată de trupele ruse, afirmă autorităţile din capitala Ucrainei, citate de BBC. Fabrica de aeronave Antonov este situată pe aerodromul Sviatoşin, la aproximativ 10 km de centrul oraşului Kiev. Fabrica din nord-vestul Kievului fabrica aeronave de transport şi de pasageri.

 

Primăria din Mariupol: Oamenii au început să plece din oraş prin coridorul de evacuare

Un consilier al primăriei din oraşul Mariupol, Petro Andriuşcenko, spune că civilii pot să iasă din oraş printr-un coridor de evacuare şi să se îndrepte spre oraşul Zaporijjea, oraş care este sub control ucrainean.

 

Exodul continuă: 2,8 milioane de ucraineni au fugit din ţară de la începerea războiului

Peste 2,8 milioane de persoane au fugit din Ucraina înspre ţările vecine, a declarat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), o agenţie a ONU, citată de CNN.  
Şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, spune că cei mai mulţi refugiaţi au fost primiţi în Polonia, iar alţii au călătorit în Ungaria, România, Moldova şi Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO