Eveniment

Război în Ucraina 13 martie 2022

Război în Ucraina 13 martie 2022
14.03.2022, 00:04 284

Ruşii au atacat cu 30 de rachete o bază militară aproape de graniţa cu Polonia

 

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise şi 134 rănite în urma atacului cu rachete ruseşti asupra unei baze militare de antrenament din vestul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regiunii Lviv, citat de BBC. Centrul este situat la mai puţin de 25 km de graniţa cu Polonia şi era folosit de ţările NATO pentru a efectua exerciţii de antrenament. Guvernatorul local a spus că Rusia a tras 30 de rachete asupra centrului militar.

 

Un jurnalist american a fost ucis de armata lui Vladimir Putin

 

Jurnalistul american Brent Renaud a fost ucis de forţele ruse în Ucraina. Informaţia a fost făcută publică de Kiev Post şi confirmată de The Guardian. Brent Renaud a fost jurnalist la New York Times, iar ultima colaborare a jurnalistului cu ziarul a fost în 2015, susţine NY Times. Poliţia din Kiev afirmă că Brent Renaud era însoţit de un alt jurnalist, care a fost şi el rănit în atacul din Irpin, oraş situat chiar lângă Kiev.

 

Proteste în Herson împotriva planurilor de a transforma provincia ucraineană într-o republică separatistă

Sute de manifestanţi au ieşit duminică pe străzile din oraşul ucrainean Herson, ocupat de armata rusă, pentru a protesta împotriva planurilor ruseşti de a transforma regiunea de sud a Ucrainei într-o republică separatistă, scrie CNN. În ultimele zile, mai mulţi membri ai consiliului regional Herson au avertizat că forţele de ocupaţie pun bazele pentru „Republica Populară Herson”.

 

Preşedintele Poloniei: Utilizarea armelor chimiceîÎn Ucraina ar putea determina o intervenţie a NATO

Întrebat în un interviu BBC dacă utilizarea armelor chimice ar putea determina o intervenţie a NATO, Andrzej Duda spus: dacă foloseşte arme de distrugere în masă, acest lucru ar schimba situaţia fundamental. Cu siguranţă, NATO ar trebui să se aşeze la masă şi va trebui să se gândească serios la ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume."

 

Luptele şi criza umanitară din Ucraina se vor intensifica în următoarele zile

NATO se aşteaptă ca luptele şi criza umanitară din Ucraina să se intensifice în următoarele zile, scrie agenţia de presă germană Deutsche Presse-Agentur (DPA). „Poporul ucrainean rezistă cu curaj şi hotărâre, însă următoarele zile vor aduce cel mai probabil o suferinţă şi mai mare”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, pentru publicaţia germană Welt am Sonntag.

 

Delegaţia rusă: Există „progrese semnificative” în negocieri

Leonid Slutsky, membru al delegaţiei ruse pentru discuţiile dintre Ucraina şi Rusia, a declarat că s-au înregistrat „progrese semnificative” în negocierile cu delegaţia ucraineană de la începutul discuţiilor, transmite agenţia de presă de stat rusă RIA. „Dacă comparăm poziţiile Rusiei şi Ucrainei în negocierile de la început şi acum, putem observa progrese semnificative”, a spus Slutsky.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO