Eveniment

Raziile de la granita au golit pietele tarii, nu doar gheretele vamesilor

Autor: Pro TV

26.02.2011, 19:22 43

Precupetii sarbi si moldoveni, care faceau bani frumosi dinmicul trafic de frontiera, au inceput sa ne evite. Brusc, se vandtot mai putine tigari pe sub mana, insa si alimentele aduse dinvecini au disparut.

La Iasi, in Piata Alexandru, cele 20 de tarabe destinatecomerciantilor din Republica Moldova erau joi mai mult de decor.Daca inainte puteai sa cumperi de la moldoveni orice, de la unt simiere pana la ulei sau detergent, acum putinii rataciti scot dinsacosa cel mult conserve si biscuiti.

Dupa descinderile fulger de la Albita si Siret, vamesii care auscapat de catuse sunt extrem de atenti la toate documentelestrainilor. Astfel, cei care nu au permis pentru comert in Romanianici nu mai incearca sa vina.

La Botosani e si mai mare dezamagirea. Tigarile de contrabandaau disparut de pe piata neagra spre usurarea celor care vandlegal.

"De cand cu descinderea in vami, la produsele din tutunvanzarile au crescut. Actiunile sunt bune, pe noi ne ajuta", spuneAdrian Bidasca, patronul unui supermarket.

Sursa video: www.stirileprotv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO