Eveniment

Seceta mareste consumul de carbune

04.08.2003, 00:00 27

Ponderea energiei electrice produse pe baza de carbuni in termocentralele Craiova II si Isalnita a fost in iulie de 57,5% din total, fata de 28% in perioada similara a anului trecut, potrivit reprezentantilor Electrocentrale Bucuresti, principala filiala a celui mai mare producator de electricitate din Romania - Termoelectrica. Acestia precizeaza ca energia produsa din carbuni este mai ieftina decat cea pe baza de hidrocarburi.
Productia de electricitate a Electrocentrale Bucuresti a depasit luna trecuta cu 80% obligatiile contractuale, pe fondul secetei prelungite care a dus la scaderea productiei de energie in hidrocentrale.
In perioada iunie - iulie, afectata de seceta, productia de energie electrica a termocentralelor Craiova II si Isalnita a fost de 869 mil. KWh, cantitate ce acopera consumul casnic a 1,7 milioane de gospodarii sau echivalentul a trei orase de dimensiunile capitalei. Cele doua termocentrale sunt singurele din totalul celor noua operate de Electrocentrale Bucuresti care functioneaza pe baza de carbuni. Stocurile de carbune erau la finele saptamanii trecute la 77% din capacitatea de stocare a celor doua unitati, respectiv cu 25% mai mari decat anul trecut.
Electrocentrale Bucuresti a fost infiintata in ianuarie 2003 ca filiala a Termoelectrica, avand o putere instalata de 3000 MW, adica aproximativ 16% din capacitatea totala de producere la nivel national.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO