Eveniment

Telegondola ncaseaza 500 mil. lei zilnic

29.07.2004, 00:00 14

Cstigul zilnic din vnzarea biletelor la Telegondola din statiunea Mamaia este de peste o jumatate de miliard de lei, a declarat ieri primarul Constantei Radu Mazare, care a precizat ca, pentru o astfel de plimbare turistii stau la coada n permanenta, de dimineata pna la miezul noptii.
Potrivit lui Mazare, oamenii stau la cozi cel mult o jumatate de ora, iar fluxul este continuu.
El a afirmat ca noul punct de atractie de pe litoral este un adevarat succes si ca n prezent pe cabluri circula 21 de cabine, fiind comandate deja alte 28 pentru a se ajunge la numarul total al celor prevazute n proiectul initial, respectiv de 49. Ultimele cabine urmeaza sa fie achizitionate din profitul obtinut din plimbarile cu Telegondola.
Telegondola din statiunea Mamaia a fost inaugurata n urma cu aproape doua saptamni, instalatia circulnd att ziua ct si noaptea, iar pretul unui bilet fiind de 50.000 de lei de persoana, ceea ce nseamna, raportat la cstigul anuntat de Mazare, aproximativ 10.000 de calatorii pe zi.
O plimbare cu o telecabina, care are o capacitate de opt locuri, dureaza circa sapte minute, n conditiile n care viteza de deplasare variaza ntre cinci si opt metri pe secunda. Distanta dintre cele doua statii de mbarcare, de lnga hotelul Perla din Mamaia si respectiv n zona Cazinoului este de doi kilometri. Instalatia de transport pe cablu functioneaza pe baza de curent electric si are o naltime de 50 de metri.
Telegondola a fost proiectata de Arprocon Noustil SRL din Constanta, iar antreprenorul general al constructiei este Dunarea SA. Echipamentele au fost achizitionate de la firma austriaca Doppelmayr, valoarea totala a investitiei ridicndu-se la 3,5 milioane de euro.
Primaria Constanta a acoperit 1,5 milioane de euro din cheltuieli, restul sumei urmnd sa fie platita n rate pe o perioada de cinci ani. Proprietarul instalatiei este Telegondola Mamaia SRL, ai carei asociati snt Primaria Constanta si Mamaia SA. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO