Eveniment

Toate cele 80 de focoase, furate sâmbătă, au fost recuperate

Autor: Mediafax

19.07.2011, 10:53 410

Toate cele 80 defocoase furate sâmbătă dintr-un tren care trebuia săajungă în Bulgaria, au fost găsite, luni, de către autorităţileromâne, au informat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.


Trei lăzi intacte cu focoase şi alta desfăcută cuobictele cu specific militar ce fuseseră furate dintr-un tren, aufost găsite într-un depozit părăsit din Chitila.


Potrivit surselor citate, autorităţile au descoperit treilăzi cu focoase, din cele patru furate sâmbătădintr-un tren, care trebuia să ajungă în Bulgaria. O a patra ladădesfăcută şi cu focoase împrăştiate a fost găsită în acelaşi loc,autorităţile judiciare făcând constatarea la faţa locului, pentru astabili dacă toate obictele au fost recuperate.


Procurorii Parchetului Militar Bucureşti au audiatpeste 50 de persoane în cazul privind dispariţia focoaselordintr-un tren ce urma să ajungă în Bulgaria şi au declanşaturmărirea penală, urmând a pune sub acuzare unele persoane în acestdosar.


"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind dispariţiacelor patr lăzi cu dispozitive militare (focoase), procurori dincadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureştiau dispus, la data de 17 iulie 2011, începerea urmăririi penale «inrem», sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat îndauna avutului privat şi rupere de sigilii", informează, luni,Ministerul Public.


Totodată, au fost constituite echipe formate din reprezentanţi aituturor instituţiilor abilitate care efectuează cercetări încauză.
În acest sens, până în prezent, s-a procedat la ridicarea dedocumente referitoare la încărcătura ce a format obiectultransportului, au fost identificate, prelevate şi ridicate urme cese valorifică din punct de vedere criminalistic, s-au efectuataudieri (peste cincizeci de persoane), precizează sursacitată.


În perioada, următoare procurorii Parchetului Militar de pe lângăTribunalul Militar Bucureşti, împreună cu echipele operative, vorcontinua administrarea de probe.
Patru lăzi în care se aflau în total 80 de focoase pentru racheteau dispărut dintr-un tren care transporta armament de la TohanZărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalată în GaraGiurgiu.


Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sâmbătă ParchetulMilitar al Tribunalului Militar Bucureşti a fost sesizat de cătreInspectoratul Judeţean de Jandarmerie Giurgiu că în cursul aceleizile, în jurul orelor 15.30, lucrători ai Staţiei CFR Giurgiu Nordau constatat că la un vagon din garnitura trenului care conţineaobiecte cu specific militar, transportate în baza unui contractîntre societăţi private, sigiile aplicate erau rupte şi uşaglisantă deschisă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24