Eveniment

Topul criptomonedelor în care au investit românii pe platforma eToro. Bitcoin nu mai este pe primul loc

Topul criptomonedelor în care au investit românii pe...

Autor: Valeriu Dănilă

11.04.2024, 16:46 7592

Potrivit ultimelor date publicate de eToro românii preferă o nouă criptomonedă în detrimentul celebrului Bitcoin, şi anume Cardano.

Aceasta a fost creată în anul 2017 de către Charles Hoskinson ca o alternativă la Ethereum, ambele platforme fiind folosite pentru aplicaţii similiare, precum smart contracts.

Cardano este percepută ca fiind o versiune actualizată a Ethereum-ului, fiind o monedă „third-generaţion”, potrivit Investopedia.

"Pe măsură ce inteligenţa artificială continuă să domine, mulţi investitori caută următorul "Nvidia" în domeniul cripto, sprijinind proiecte blockchain aflate la început. Fetch.ai, care a înregistrat cea mai mare creştere din acest trimestru, este un prim exemplu, deoarece preţul său a crescut de aproape cinci ori de la începutul anului. De la aprobarea ETF-urilor Bitcoin de tip spot în ianuarie, a crescut interesul nu numai pentru nume mari precum Bitcoin, ci şi pentru token-uri mai mici din universul cripto. Creşterea de două cifre a poziţiilor deschise pe aceste criptoactive semnifică faptul că investitorii caută să îşi diversifice portofoliile de cripto, cumpărând active mai ieftine şi mai puţin cunoscute, în speranţa că preţurile lor vor creşte”, este de părere Simon Peters, analist al pieţei cripto la eToro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO