Eveniment

UTI obtine 68 mil. € de la Raiffeisen pentru extindere

27.01.2010, 23:11 48

Grupul UTI, cu activitati in constructii, securitate si IT,detinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu si fondul americanAIG, a contractat un credit in valoare de 68 mil. euro de la bancaaustriaca Raiffeisen pentru finantarea contractelor aflate inderulare, investitii si capital de lucru. Obtinerea acesteifinantari ar putea fi un prim semn ca bancile sunt mai deschise saacorde credite catre mediul privat, dupa ce in 2009 acestea au fostreticente.

UTI a obtinut deja o prima transa de 28 mil. euro, urmand carestul banilor sa fie atrasi in functie de proiectele pe care le vaderula. "Valoarea globala a plafonului este aprobata la RaiffeisenViena. Estimam ca plafonul de 28 milioane de euro pentru capital delucru va fi operational in prima saptamana din februarie, in timpce sumele aferente finantarilor structurate si investitiilor secontracteaza pe masura ce avem proiecte de finantat", a declaratpentru ZF Tiberiu Urdareanu, presedintele grupului UTI.

Din total, 25 mil. euro vor merge catre finantarea aferentacontractelor derulate, scontari si factoring, 15 mil. euro vor fialocati pentru investitii si 28 mil. euro, din care 24 mil. eurovor fi non-cash (acreditive si scrisori de garantie), vor fi pentrucapitalul de lucru.

UTI este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii detehnologia informatiei si securitate de pe piata locala, fiindcunoscuta pentru realizarea sistemului de management al traficuluidin Bucuresti si pentru introducerea sistemul automat de taxare inautobuzele din Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO