Eveniment

Vaslui: Peste 1.300 de fântâni au secat, alte 12.000 au debit redus din cauza secetei prelungite

Vaslui: Peste 1.300 de fântâni au secat, alte 12.000 au debit redus din cauza secetei prelungite

Foto Cristina Nichituş

Autor: Mediafax

22.08.2012, 00:00 56

Peste 1.300 de fântâni din judeţul Vaslui au secat, iar alte 12.000 au debitul redus şi, în mare parte, sunt improprii consumului uman din cauza secetei prelungite din acest an, în unele localităţi pompierii transportând apă cu autospecialele de stins incendiile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Problema asigurării apei potabile pentru populaţie în judeţul Vaslui a devenit una îngrijorătoare din cauza secetei prelungite din acest an, în condiţiile în care peste 70 la sută din fântânile existente în judeţ fie au rămas fără apă, fie au un debit care nu mai permite exploatarea lor corespunzătoare.

Potrivit unei situaţii centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui de la cele 86 de primării din judeţ, din cele 18.645 fântâni aflate în evidenţele autorităţilor un număr de 1.356 au secat complet, iar alte 12.016 au un debit redus.

Problemele cele mai grave sunt în două suburbii ale municipiului Vaslui, Viişoara, respectiv Bahnari, unde pompierii transportă deja apă cu autospecialele de pompieri.

"La solicitarea autorităţilor, transportăm zilnic câte 5.000 de litri în cele două localităţi, apa fiind depozitată în recipiente de capacităţi mari amplasate de către primărie în anumite puncte din sate. Din raportările făcute de primăriile din judeţ, există probleme mai serioase în localitatea Movila, comuna Deleni, unde autorităţile asigură apă cu propria autocisternă, şi la Dodeşti, unde apa se furnizează cu program", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX responsabilul mass-media din cadrul ISU Vaslui, Ciprian Silav.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO