Eveniment

Wizz Air în alertă: Avionul de Napoli, controlat de brigada antitero pe Otopeni. Alte trei avioane din Italia, ţinute la sol

Wizz Air, în alertă: Avionul de Napoli, controlat  de brigada antitero pe Otopeni. Alte trei avioane din Italia, ţinute la sol

Autor: Mirabela Tiron

23.12.2012, 13:54 1591

Un avion Wizz Air, care a aterizat de la Napoli pe aeroportul Otopeni la 11.34, a fost verificat la cererea operatorului aerian de Brigada Antiteroristă a SRI, dat fiind o ameninţare cu bomba primită de companie.

“S-au finalizat verificările şi procedura s-a încheiat cu bine. Atât avionul cât şi bagajele pasagerilor au fost verificate, traficul de pe aeroport nu a fost afectat”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al aeroportului din Otopeni.

Alte trei avioane Wizz Air întârzie decolarea din Italia pentru verificări.

Este vorba de avioanele care trebuiau să decoleze din Milano, Roma şi Treviso, care din cauza controalelor înregistrează întârzieri între 15 minute şi trei ore şi jumătate la decolare până în prezent, potrivit oficialilor companiei. În avioane sunt români care se întorc acasă de sărbători.

“Wizz Air confirmă că mai multe zboruri cu plecare din Italia spre Bucureşti din această dimineaţă (23 decembrie) sunt supuse unor verificări suplimentare de securitate ale autorităţilor. Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor pentru întârziere şi pentru inconvenientele cauzate”, potrivit oficialilor companiei.

Potrivit datelor de pe site-ul aeroportului Henri Coandă (Otopeni), cursa Wizz Air din Treviso, care trebuia să aterizeze pe Otopeni la ora 10.35, nu a ajuns încă la destinaţie. O altă cursă Wizz Air care trebuia să ajungă la 11.10 pe Otopeni este cea din Bergamo.

În această perioadă, gradul de ocupare pe aceste curse din Italia depăşeşte 84%, potrivit declaraţiilor făcute săptămâna trecută de companie. Numărul exact al pasagerilor din avioanele care au decolarea întârziată pentru verificări nu a fost făcut public până acum.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24