Fonduri UE

Mediafax şi Fundaţia MediaPro lansează proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare-JETOP"

Autor: Cerban Madalina Georgiana

27.04.2011, 19:34 151

Mediafax, în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţie şiDezvoltare MediaPro, lansează joi, 28 aprilie, proiectul "Jurnalismcetăţenesc, şansa pentru ocupare - JETOP" (ID 75858), finanţat dinFondul Social European, prin Programul Operaţional SectorialDezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Trecerea de la statutul de şomer la cel de angajat nu esteîntotdeauna uşoară, mai ales în condiţiile economice actuale. Înunele cazuri, persoanele aflate în şomaj pentru o lungă perioadă detimp întâmpină dificultăţi în adaptarea la cerinţele pieţei muncii,iar calificările lor sunt redundante pe piaţa muncii, potrivit unuicomunicat de presă.

Măsurile implementate prin proiectul "Jurnalism cetăţenesc,şansa pentru ocupare - JETOP" sunt un sprijin pentru reintegrareaşomerilor pe piaţa muncii şi vor duce la îmbunătăţirea şanselor deocupare în regiunea Bucureşti - Ilfov.

La proiect vor participa 100 de persoane aflate în căutarea unuiloc de muncă sau şomeri de lungă durată din regiunea Bucureşti -Ilfov. Implicarea lor în proiect presupune participarea la un cursde reporter, la care vor dobândi cunoştinţele necesare practicăriimeseriei de jurnalist şi îşi vor forma abilităţi care să le permităocuparea unui loc de muncă în domeniul media.

În cadrul proiectului va fi derulată o campanie de informareprivind piaţa muncii din sectorul media, în care vor fi prezentatedirecţiile spre care se îndreaptă acest domeniu şi oportunităţilede angajare.

Activităţile proiectului includ orientare şi consiliereprofesională, asistenţă şi consiliere pentru demararea uneiactivităţi independente în domeniul media, precum şi formareprofesională prin organizarea unui curs de reporter pentru cele 100de persoane din grupul ţintă.

La finalul cursului de reporter, participanţii la proiect vorpune în aplicare cunoştinţele şi abilităţile dobândite şi vorrealiza materiale de presă care vor fi evaluate de specialişti îndomeniu. Cele mai bune materiale vor fi publicate în presă, iarautorii lor vor fi premiaţi.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni, iar lafinalizarea acestuia membrii grupului ţintă vor avea posibilitateasă se angajeze în mass-media sau să lucreze pe cont propriu înacest domeniu, printr-o colaborare cu structuri de presă sauprintr-o activitate independentă.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea ratei deocupare la nivelul regiunii Bucureşti - Ilfov.

Conferinţa de lansare a proiectului "Jurnalism cetăţenesc, şansapentru ocupare - JETOP" va avea loc joi, 28 aprilie, de la ora9.30, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza, sala Platinum GrandBallroom. Conferinţa de presă va fi suţinută de reprezentanţi aicompaniei Mediafax şi ai Fundaţiei pentru Educaţie şi DezvoltareMediaPro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO