Media & Advertising

1 Mai - Galerie FOTO Mediafax ZOOM

Doi bărbaţi mănâncă mici, în pădurea Dumbrava din Sibiu, vineri, 1 mai 2009, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii. (  Ovidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto  )

Doi bărbaţi mănâncă mici, în pădurea Dumbrava din Sibiu, vineri, 1 mai 2009, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii. ( Ovidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto )

Autor: Marius Smădu, Andreea Alexandru

01.05.2013, 15:12 112

Ziua de 1 Mai este sărbătorită în întreaga lume ca zi internaţională a muncitorilor. Istoria acestei zile începe în 1886, atunci când muncitorii din Chicago au declanşat o grevă generală, ei cerând printre altele reducerea zilei de lucru la 8 ore. În timpul manifestaţiilor dintre muncitori si forţele de ordine au fost ucişi patru demonstranţi şi mai mulţi au fost răniţi. În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autorităţile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

Pentru mai multe imagini accesaţi galeria Mediafax FOTO "1 Mai"

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO