Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile cu biciclete ale Eurosport Deva au crescut cu 14%

Autor: Laurentiu Cotu

03.08.2011, 17:58 177

Compania mizează în acest an pe o creşterecu 10-15% a vânzărilor, după ce a încheiat anul 2010 cu afaceritotale de 99 mil. lei (23,5 mil. euro).Eurosport DHS face parte din grupul DHS,alături de compania DHS Bike Parts, care se ocupă de fabricareadiverselor piese pentru biciclete.

"Afacerile companiei noastre înprima jumătate a anului au fost influenţate de lansarea unor noimodele de biciclete, dar şi de creşterea pieţei de bicicletedestinate copiilor. Totodată, mizăm pe o creştere a pieţei în anul2012, odată cu îmbunătăţirea indicelui de consum", a declaratLucian Contraş, director de vânzări al Eurosport DHS.

Potrivit oficialilor companieidin Deva, piaţa locală de biciclete va cunoaşte o dezvoltareputernică în următorii ani datorită promovării tot mai intense atâtpe plan local, cât şi în Uniunea Europeană a ciclis mu lui ca oalternativă ecologică şi economică pentru transportul din zonaurbană.

Spre exemplu, la Cluj-Napoca,primăria vrea să acceseze fonduri de 17,6 mil. lei (circa 4,2 mil.euro) pentru realizarea unei reţele de staţii self-service deînchiriere a bicicletelor şi construirea de piste de biciclete cu olungime totală de 14,5 km. Proiectul prevede instalarea a 50 destaţii self-service de biciclete, din care 44 în municipiulCluj-Napoca iar restul de 6 staţii în localităţile Apahida şiFloreşti, urmând să fie achiziţionate un număr de 540 debiciclete.

Producătorul din Deva fabricăbiciclete din gama Moun tain Bike, BMX, Kids Bike, Trekking Bike,City Bike şi Road Bike, iar capacitatea lunară de producţie afabricii din Deva este de 35.000 de biciclete.

Compania intenţionează ca înacest an să investească în achiziţionarea unei linii de producţiepentru fabricarea bicicletelor asistate electric E-bike, un produscare în prezent se vinde foarte bine în Europa, potrivit conduceriicompaniei Eurosport DHS.

Compania a inaugurat în acest anun magazin cu o suprafaţă de 420 mp în Timişoara şi intenţioneazăsă mai deschidă încă două reprezentanţe DHS în Bucureşti şiConstanţa. Anul trecut compania a deschis centrul comercial sportivDHS pe o suprafaţă de 420 mp, situat lângă sediul fabricii debiciclete din Deva. Eurosport DHS are în prezent peste 300 deangajaţi, circa 50 dintre aceştia fiind angajaţi în acestan.

Unitatea de producţie abicicletelor DHS din Deva a fost inaugurată în urma unei investiţiide peste 6 mil. euro. Cea de-a doua companie a grupului, DHS BikeParts, a fost înfiinţată în anul 2008 şi se ocupă de fabricareadiverselor piese pentru biciclete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO