Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile FirstFarms au ajuns anul trecut la circa patru milioane euro, dublu faţă de nivelul din 2010

Autor: Gabriel Razi

02.04.2012, 14:00 94

"Recolta din România a fost foarte satisfăcătoare, iar preţurile de vânzare au fost peste cele pe care le-am estimat la începutul anului trecut. Am observat că producţiile la hectar pentru suprafeţele care au fost lucrate pentru mai mulţi ani sunt superioare celor de pe noile suprafeţe care au intrat în producţie", spun oficialii firmei.

Astfel, calitatea terenului s-a îmbunătăţit, ceea ce va permite majorarea randamentelor în următorii ani.

Din suprafeţele lucrate de FirstFarms 40% sunt acoperite cu grâu, alte 25% sunt ocupate de rapiţă, iar restul este împărţit între floarea-soarelui şi orz.

La nivel de grup, FirstFarms a încheiat anul trecut cu afaceri de 17 milioane de euro, în creştere cu 54% faţă de 2010.

Pe lângă operaţiunile din România FirstFarms operează şi o fermă de 2.700 de vaci şi alte 8.300 de hectare, cea mai mare parte luate în concesiune.

FirstFarms, companie deţinută de investitori danezi care operează o fermă de 7.600 de hectare în apropierea oraşului Buzău, vizează fuziunea cu alte companii daneze care operează în agricultură în Europa de Est după ce în ultimii doi ani focusul a fost pe stabilizarea operaţiunilor de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO