Mediafax.biz Exclusiv

ARR va plăti până la 34,6 milioane lei pentru tipărirea de cartele tahografice

Autor: Lidia Neagu

25.02.2011, 12:25 15

Astfel, ARR vrea să încheie un acord cadru pe o perioadă depatru ani, iar ulterior să atribuie contracte subsecvente pentrucantităţi stabilite în funcţie de fondurile alocate.

Acordul va fi finanţat din veniturile proprii.

Valoare minimă estimată pentru acordul cadru este de 14,72milioane lei, fără TVA, pentru tipărirea a 100.000 de cartele, iarvaloarea maximă este de 34,59 milioane lei, fără TVA, pentru235.000 de cartele.

Un contract subsecvent poate conţine între 25.000 şi 75.000 decartele.

Ofertantul trebuie să furnizeze cartele tahografice certificatela nivel european, care să aibă acelaşi design ca actualele carteletahografice emise de ARR, să fie fabricate din acelaşi material(policarbonat) şi să fie personalizate prin gravare cu laser.

Cartelele vor fi de patru tipuri, respectiv pentru conducătoriide vehicule, pentru organele de control, pentru firmele detransport şi pentru atelierele acreditate.

Criteriul de atribuire al licitaţiei va fi preţul (80%) şicapacitatea tehnică (20%), iar ofertele pot fi depuse până la 14martie, dată la care vor fi deschise.

Sistemul de emitere şi gestiune a cartelelor tahograficefuncţionează în cadrul ARR, este operat de către personalulAutorităţii şi va fi găzduit şi administrat de către firmacâştigătoare. Acesta va permite şi preluarea datelor referitoare laschimbarea stării cartelelor ca urmare a furtului, pierderii,funcţionării defectuoase, confiscării sau suspendării.

Cartelele tahografice înregistrează perioadele de conducere,pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto. Ulteriordatele înregistrate sunt descărcate la sediul operatorului detransport care are obligaţia să le păstreze pentru control minim 90de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO