Mediafax.biz Exclusiv

Boştină: Sunt curios dacă statul va avea curajul politic de a duce până la capăt contractul cu managementul privat

Autor: Cristi Moga

22.12.2011, 14:13 239

Acest contract este o miză importantă a economiei de anul viitor, în vederea reducerii pierderilor companiilor de stat, dar în acelaşi timp poate reprezenta şi o sursă de contracte noi pentru avocaţi.

"Sunt curios dacă statul va avea curajul politic de a duce până la capăt contractul cu managementul privat", a punctat Boştină.

Referindu-se la 2011, avocatul a precizat că a fost un an cu cheltuieli foarte mari pentru firmă, aşa că veniturile duse "acasă" au fsot mult mai mici decât sumele vehiculate de obicei de fondatorii caselor de avocatură, de ordinul milioanelor de euro pe an.

"Am dus acasă o sumă de ordinul sutelor de mii de euro.N-am avut nevoie de mai mult. În afară de avocatură nu fac nimic altceva. Nu investesc pe bursă, nu am luat terenuri, nu m-am asociat în alte afaceri", spune Boştină.

În ceea ce priveşte planurile pe anul viitor, avocatul menţionează că mai multe companii mari, atât private, cât şi de stat, intenţionează să renunţe la departamentele juridice interne sub presiunea restructurărilor, iar firma pe care o conduce este tentată de preluarea acestor avocaţi, dar şi a contractelor de consultanţă cu aceste firme, deşi acestea nu conţin "frişca" pieţei de consultanţă juridică pe care cele mai multe firme o caută.

"O altă idee principală este să preluăm echipele de avocaţi ale clienţilor. Bănuiesc că în 2012 ne vom dubla sau tripla echipele preluate din externalizările de legal", a subliniat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO