Mediafax.biz Exclusiv

Companiile privesc cu un optimism temperat evoluţia pieţei cimentului în 2011

Autor: Andreea Neferu

10.03.2011, 13:34 36

"2010 a fostun an dificil pentru economia românească în condiţiile în care s-aajuns la al patrulea semestru de recesiune. Piaţa construcţiilor afost afectată foarte puternic, investiţiile au scăzut, însă suntoptimist şi cred că economia locală a atins punctul minim întrimestrul al patrulea al anului trecut. Când economia creşte,într-o ţară cum este România, atunci şi piaţa construcţiilorcreşte", a declarat Wirth.

Anultrecut, sectorul cimentului a consemnat un declin de 12%, aexplicat directorul Holcim, în timp ce potrivit estimărilorpatronatului din industria cimentului (CIROM), piaţa locală s-aridicat la 7-7,3 milioane de tone.

Recent,Lafarge prognoza în raportul anual că piaţa românească se vacontracta cu până la 7% în 2011, în timp ce -4% era considerat celmai optimist scenariu.

Anultrecut, vânzările Lafarge în România au scăzut cu aproape20%, Holcim anunţând acelaşi declin în cazulafacerilor de pe piaţa locală.

Companiaelveţiană deţine două fabrici de ciment la Câmpulung şi Aleşd, ostaţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cincistaţii de agregate şi un terminal de ciment înBucureşti.

Pe piaţadin România, Holcim concurează cu HeidelbergCement (Germania) şiLafarge (Franţa).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO