Mediafax.biz Exclusiv

Copos şi GTC au bătut palma pentru un turn de birouri

Copos şi GTC au bătut palma pentru un turn de birouri

Autor: Cristi Moga

29.03.2011, 17:28 127

Cei doi investitori sunt în curs de selectarea firmelor de brokeraj care urmează să se ocupe de preînchiriereaproiectului, a cărui construcţ ie ar urma să demareze în următoareaperioadă.

Copos şi GTC nu vor exploata la maximum planulurbanistic zonal (PUZ) aprobat pentru terenul de pe stradaPoligrafiei încă din 2007, care permite construirea unei clădiri cuo înălţime de 120 de metri şi 28 de etaje supraterane, astfel căimobilul va fi ceva mai mic.

"Conform celor mai recente planuri, proiectulva avea o suprafaţă închiriabilă de circa 30.000 de metri pătraţi,cu o distribuţie de circa 1.500 de metri pătraţi pe nivel", audeclarat pentru ZF surse din piaţă, astfel că proiectul ar urma săcuprindă 18- 20 de etaje, comparabil astfel cu turnurile City Gate,dezvoltate de GTC în Piaţa Presei Libere.

În aceste condiţii, investiţ ia în proiects-ar putea ridica la circa 60 de milioane de euro, potrivitestimărilor ZF.

George Copos nu a comentat informaţiile, întimp ce Shimon Galon, directorul din România al GTC, nu a putut ficontactat până la închiderea ediţiei.

În toamna anului trecut cei doi au confirmatfaptul că negociază asocierea în acest proiect, dar fiecare şi-alăsat câte o opţiune deschisă, astfel că reprezentantul GTC spuneacă ia în calcul şi alte terenuri pentru un

viitor proiect de birouri în nordul oraşului,în timp ce Copos analiza şi alţi dezvoltatori cu care să seasocieze pentru proiectul denumit AnaTower.

Sursele spun că părţile au ajuns la oînţelegere, fără a preciza valoarea tranzacţiei prin care GTC adevenit partener în firma lui Copos în portofoliul căreia se aflăterenul.

Shimon Galon a construit în ultimii zece anisedii pentru companii precum Orange, Romtelecom, Rompetrol, BCR,Deloitte sau Microsoft. În urmă cu un an, el a terminat proiectulCity Gate din Piaţa Presei Libere, care a ajuns la un grad deocupare de 90%, după ce şi germanii de la E.ON au închiriat 2.600de metri pătraţi în proiect.

GTC a mai dezvoltat în Bucureşti proiecteleEurope House şi America House din Piaţa Victoriei, vândute ulteriorpentru aproape 150 de milioane de euro.

Copos este cunoscut pentru faptul că deţineechipa de fotbal Rapid Bucureşti, dar şi un portofoliu important dehoteluri, printre care şi unităţile de cinci stele Athénée PalaceHilton şi Crowne Plaza din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO