Mediafax.biz Exclusiv

Dedeman ar putea cumpăra terenul fostei fabrici Albalact

Autor: Gabriel Razi

01.05.2011, 19:52 821

"Avem un antecontract semnat cu Dedemanpentru terenul fostei fabrici", a declarat Raul Ciurtin, preşedinteşi director general al Albalact.

Albalact a anunţat anterior că a scos la vânzare terenul de16.000 mp al fostei fabrici din Alba, preţul solicitat fiind de 1,6mil. euro.

Familia Ciurtin a renunţat la acest centru de producţie în urmăcu câţiva ani, când a decis să construiască o fa bri că de la zeroîn comuna Oiejdea, tot în judeţul Alba. Dacă tranzacţia se vafinaliza, Dedeman, companie cu afaceri de 360 mil. euro anultrecut, ar deveni prima mare reţea de bri colaj care investeşte înAlba Iulia, un oraş cu 70.000 de locuitori, în con diţiile în careprimii trei competitori ai băcăuanilor, Prak tiker, Brico store şiBaumax, nu au maga zine în acest oraş.

Dragoş Pavăl, acţionarul majoritar al Dedeman, nu a comentatinformaţia până la închiderea ediţiei, dar Alba Iulia se află pelista localităţilor în care Dedeman vrea să deschidă magazine noi,potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Recent, Dedeman a anunţat că îşi propune să deschidă 4-5magazine noi până la sfârşitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO