Mediafax.biz Exclusiv

Există premisele unui an de excepţie pentru bursa de la Bucureşti, cu un impact semnificativ asupra creşterii lichidităţii, spun analiştii Erste

Autor: Roxana Pricop

05.01.2012, 14:26 310

"Există şanse reale ca ofertele secundare de la Transelectrica şi Transgaz şi oferta iniţială de la Romgaz să aibă loc în acest an. Dacă aceste oferte au loc şi sunt subscrise cu succes, iar contextul extern se îmbunătăţeşte, există premisele unui an de excepţie pentru bursa de la Bucureşti, cu un impact semnificativ asupra creşterii lichidităţi", a spus analistul austriac.

Analiştii Erste se aşteaptă ca oferta secundară de vânzare a 15% din capitalul Transelectrica să aibă loc până la finele lunii februarie, iar oferta secundară de la Transgaz să se desfăşoare în martie-aprilie.

În ceea ce priveşte IPO-urile de la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, analiştii nu se aşteaptă să aibă loc mai devreme de 2013. În plus, nici listările Romtelecom şi Tarom nu vor putea fi gata în acest an.

Oferta publică iniţială de vânzare a 15% din Romgaz, programată pentru iunie sau septembrie, va fi cel mai important eveniment al anului, dar şi cel mai mare IPO din istoria bursei, cu o valoare de 300 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO