Mediafax.biz Exclusiv

Înrăutăţirea condiţiilor economice în a doua parte a anului ar putea să se reflecte negativ în rezultatul net al BRD pe 2011, spun analiştii Tradeville

Autor: Adrian Cojocar

03.11.2011, 13:35 130

"În primele nouă luni ne aşteptăm la o uşoară reducere a veniturilor din dobânzi şi a celor din comisioane, în acelaşi timp cu o diminuare mai semnificativă a veniturilor din operaţiuni financiare", a spus Sirghe.

Ea a adăugat că Tradeville estimează un nivel al provizioanelor de risc de credit la nivelul de 850 mil. lei.

BRD-Groupe Societe Generale a avut în primul semestru venituri nete bancare de 1,6 miliarde lei, în scădere cu 8,6% faţă de iunie 2010, şi un profit net de 282 milioane lei, mai redus cu 23,3%comparativ cu câştigul de 366,9 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Banca a obţinut cel mai mare profit din sistemul bancar atât în primul semestru, cât şi pe întreg anul trecut.

"Pentru a doua jumătate a anului luăm în calcul o înrăutăţire a condiţiilor economice generale şi o mai mare incertitudine a mediului economic, ceea ce ar putea să se reflecte negativ în rezultatul net al băncii pentru întreg anul 2011", a precizat. Sirghe.

Tradeville a început în septembrie procedurile pentru aducerea pe sistemul alternativ de tranzacţionare "CAN-ATS"" administrat de Bursa de Valori Bucureşti ale acţiunilor companiilor L'Oreal, Danone S.A., Christian Dior S.A. şi Heineken NV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO