Mediafax.biz Exclusiv

Novartis analizează noi investiţii în România, spune directorul companiei

Autor: Ioana David

09.04.2012, 14:07 262

"Dezvoltările ar fi mult mai rapide dacă nu ar fi criza, însă sunt extrem de încrezătoare.", spune ea.

În România, Grupul Novartis a avut anul trecut vânzări de 188,6 mil. dolari prin intermediul celor patru divizii pe care le are: farmaceutice (medicamente inovatoare protejate de patente), Alcon (produse chirurgicale şi produse oftalmologice), Sandoz (divizia de generice) şi cea de OTC-uri (produse care se eliberează fără prescripţie medicală).

Dacă pe piaţa locală este prezent numai cu patru divizii, la nivel mondial Novartis are şase divizii. În România, compania are peste 500 de angajaţi la nivel de grup.

Compania a preluat în 2002 grupul slovenLek şi implicit fabrica locală Lek PharmaTech, iar în 2004 Sandoz, divizia de generice a Novartis, a deschis o nouă fabrică în Târgu-Mureş.

"Alte investiţii sunt analizate", a mai spus Elena Mitova.

Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS) aferente primelor opt luni ale anului trecut, Sandoz s-a aflat pe locul doi în topul celor mai mari exportatori de medicamente. Sandoz exportă în peste 60 de pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO