Mediafax.biz Exclusiv

Organizarea procedurilor de achiziţie integral electronic ar aduce economii, crede vicepreşedintele UTI

Autor: Iulian Anghel

13.04.2011, 13:39 38

"Trebuie realizată o pregătire serioasă a personalului dininstituţiile care fac achiziţii publice, pentru că acestea nu auspecialişti pe achiziţii care este un domeniu stufos", a spusel.

Reprezentantul UTI este de părere că Sistemul Electronic deAchiziţii Publice (SEAP) are nevoie de proceduri noi, care ar aduceflexibilitate şi ar elimina posibilităţile de fraudare.

"SEAP a fost creat în 2004, atunci era un serviciu modern,dar acum este învechit. După patru ani de exploatare îi trebuie unrefresh serios », crede Iancu.

În ceea ce priveşte legea parteneriatului public-privat, ela menţionat că nu a făcut observaţii pe marginea acestui act pentrucă nu se aştepta să primească răspuns.

"Parteneriatul public-privat este greu de aplicat inclusivdin cauza atmosferei din zona publică.

Contează foarte mult climatul de business şi declaraţiilepublice. Când faci declaraţii contradictorii este greu să atragifinanţare", a adăugat Iancu.

Piaţa achiziţiilor publice are o valoare de 20 miliardeeuro pe an, oamenii de afaceri considerând că procedurile dederulare a licitaţiilor trebuie îmbunătăţite.

Grupul UTI derulează activităţi în securitate, IT,managementul traficului şi construcţii.

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu deţine 60% din UTIHoldings, fondul de investiţii AIG Investment Fund are un pachet de25%, iar restul de 15% este în posesia angajaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO