Mediafax.biz Exclusiv

Raiffeisen Bank România va rămâne pe profit în pofida condiţiilor de piaţă dificile, spune CEO grupului austriac

Autor: Razvan Voican

06.12.2011, 12:51 191

"Nu am niciun motiv să cred că Raiffeisen Bank România nu va rămâne profitabilă pentru că întotdeauna a fost un performer foarte stabil şi a generat rezultate bune şi pe timp de criză", a spus Stepic.

În plus, bancherul consideră că piaţa pe care operează are în continuare potenţial de business, atât în termeni economici generali, cât şi la nivelul sectorului bancar.

Raiffeisen Bank România a încheiat primele nouă luni cu un profit net în IFRS de 60 milioane euro, în scădere cu 30% faţă de periaoda similară a anului trecut.

Divizia de cercetare a Raiffeisen estimează că piaţa bancară românească va fi printre primele cinci din Europa Centrală şi de Est ca ritm de creştere în anii următori.

În acelaşi timp, Stepic susţine că banca locală nu are nevoie de capital suplimentar, în condiţiile în care "depăşeşte confortabil" ratele de adecvare cerute de BNR.

Grupul austriac are în România active de 6,3 mld. euro, credite de 4,4 mld. euro, depozite de 3,7 mld. euro, peste 6.000 de angajaţi şi 544 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO