Mediafax.biz Exclusiv

Smart Telecom va furniza ANCOM servicii de consultanţă pentru comparatorul de tarife telecom

Autor: Adrian Dumitrache

09.09.2011, 16:54 155

Prin anunţul de participare, contractul a fost estimat la 132.800 lei, TVA inclusă.

"Contractul pentru serviciile de consultanţă în domeniul managementului proiectului «Aplicaţie online pentru compararea ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali» a fost atribuit Smart Telecom Consulting SRL pentru suma de 90.499,00 lei, la care se adaugă TVA", se precizează în răspunsul instituţiei remis la solicitarea MEDIAFAX.

Dezvoltarea aplicaţiei web este una din priorităţile planului de acţiuni al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru 2011.

La finele anului trecut, preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, a afirmat că licitaţia pentru realizarea comparatorului de tarife va fi lansată în acest an.

"Aplicaţia web va fi realizată din fonduri europene. (...) Cu un buget de peste 200.000 de euro, aplicaţia va fi disponibilă consumatorilor, cel mai probabil, spre finele anului viitor sau începutul anului 2012", a spus Marinescu în decembrie 2010.

Într-o primă fază, consumatorii vor putea compara ofertele furnizorilor de servicii de comunicaţii pe segmentul de voce (fixă şi mobilă), urmând ca ulterior să fie extinsă şi pe partea de Internet.

"Fiecare operator va fi obligat, într-un anumit termen, să transmită informaţii relevante despre fiecare ofertă pe care a lansat-o", a spus Marinescu.

ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO