Mediafax.biz Exclusiv

SNR a primit două oferte pentru sistemul de facturare, contract estimat la 9,2 milioane de lei

Autor: Adrian Dumitrache

18.11.2011, 14:38 173

"Ofertanţii sunt S&T România şi Total Network Solution, în calitate de lider al asocierii Intrarom - Total Network Solution. Se estimează că oferta câştigătoare va fi anunţată în data de 5 decembrie", se arată într-un răspuns al SNR la solicitarea MEDIAFAX.

SNR este la a doua încercare de atribuire a proiectului, după ce, în martie, prima licitaţie a fost anulată.

Prima licitaţie a fost anulată în 18 martie, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis o contestaţie depusă de Elka-Oktal Group SRL.

În cererea înaintată, petentul a considerat că documentaţia privind licitaţia conţine o serie de cerinţe cu caracter discriminatoriu. Astfel, Elka-Oktal Group nu era de acord cu cerinţa prin care ofertantul trebuie să facă dovada ca soluţia de facturare a mai fost implementată la cel puţin un beneficiar cu 500.000 de clienţi, în condiţiile în care SNR avea, la finele anului 2009, un număr de 570 de clienţi.

Societatea a solicitat CNSC anularea în parte a documentaţiei de atribuire şi punerea în practică a unor măsuri de corective în sensul refacerii caietului de sarcini sau anularea procedurii de achiziţie.

La prima licitaţie au depus oferte Total Network Solution, Romsys, Huawei Technologies şi Innova (Grecia).

Contractul era estimat la 2,23 milioane de euro (TVA inclusă).

Prin anunţul de participare din 16 septembrie, publicat pe site-ul www.e-licitaţie.ro, SNR vrea să achiziţioneze o soluţie software de facturare (billing) destinată facturării clienţilor.

Ofertele trebuiau să fie deschise la 1 noiembrie, ora 11:00, dar termenul stabilit iniţial a fost decalat pentru luni, 14 noiembrie.

Potrivit caietului de sarcini, contractul va fi finanţat din fonduri proprii.

Prin această licitaţie, SNR urmăreşte introducerea unui sistem de facturare care să permită emiterea unei facturi unice pentru toate serviciile furnizate unui client.

La finele lunii aprilie, operatorul telecom avea peste 1.300 conturi de client, totalizând 4.000 unităţi generatoare de venit, potrivit datelor din caietul de sarcini.

"În strategia asumată pentru dezvoltarea viitoare a portofoliului de produse şi servicii bazate pe noile tehnologii, Radiocom şi-a fixat ca obiectiv atingerea unui număr de aproximativ 100.000 de clienţi", se spune în caietul de sarcini.

SNR a încheiat anul 2010 cu aproximativ 1.000 de clienţi, dublu faţă de 2009, din care 80% erat persoane juridice.

Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicaţii din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, transfer de date şi Internet.

În 2010, afacerile SNR au crescut cu 0,6%, la 338,31 milioane de lei, iar pierderile au crescut de peste trei ori, la 43,36 milioane de lei.

S&T România este membră a grupului austriac S&T, unul dintre cei mai importanţi furnizori de consultanţă IT, soluţii şi servicii IT pentru clienţii din Europa Centrala şi de Est, cu afaceri de peste 400 milioane de euro în 2010.

În România, afacerile S&T au scăzut cu 8,6%, la 186,1 milioane de lei.

Intrarom a fost înfiinţată în anul 1993 şi este subsidiara Intracom Group din Grecia, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT&C din sud-estul Europei, cu prezenţe în peste 50 de ţări.

Afacerile Intrarom au scăzut cu 50,5% în 2010, la 173,82 milioane de lei.

Înfiinţată în anul 2000, Total Network Solution este un integrator de echipamente şi soluţii IT&C, cu afaceri de 90,1 milioane de lei în 2010, de la 32,5 milioane de lei în urmă cu un an. Firma este deţinută de patru persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO