Mediafax.biz Exclusiv

Tănase, ING Investment: Cred că preţul acţiunii Fondului Proprietatea în prima zi de tranzacţionare va fi cuprins între 0,5-0,6 lei

21.01.2011, 15:00 14

"Valoareaacţiunii pe Bursă va fi principalul indicator de succes allistării, iar cu cât piaţa tranzacţiilor va fi mai mare, cu atâtmai bine va reflecta valoarea acţiunii", a spus Tănase.

Pentru un fond de investiţii, FondulProprietatea oferă expunere în principal pe sectorul energetic, iardirectorul ING Investment Management spune că, pentru firma pe careo conduce, ar fi bine ca FP să nu îşi diversifice expunerile pealte sectoare.

"Ar fi şi mai dificil de cuantificat şigestionat", precizează el.

La finalul anului trecut, statul deţinea,prin Ministerul Finanţelor Publice, 38,88% din acţiunile FP, iarrestul titlurilor erau în portofoliile a 175 de companii şi fonduride investiţii (19,49%) şi a 5.196 de persoane fizice(41,63%).

Referindu-se la impactul listării Fonduluipe BVB, reprezentantul ING Investment susţine că o problemă pentrufondurile de investiţii este că Bursa de la Bucureşti nu oferăsuficiente oportunităţi de diversificare a portofoliului şi sperăca unul dintre efectele listării FP să fie creşterea număruluicompaniilor de stat care vor veni la Bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO