Mediafax.biz Exclusiv

Una din şase maşini, vândută de un român

Autor: Bogdan Alecu

26.01.2011, 19:38 28

Volumul vânzărilor au scăzut aproape lajumătate faţă de 2009, atât pe fondul micşorării cu 20% a pieţeiauto cât şi în contextul în care din luna august vânzările Ford aufost preluate de Ford România.

Businessul cumulat al diviziei de importuri aŢiriac Holdings, Trust Motors şi Grupul Automobile Bavaria au auatins anul trecut o cifră de afaceri cumulată de aproape 332 mil.euro, în scădere cu aproape o treime faţă de anul anterior,potrivit unei analize ZF.

Singurul business care a înregistrat anultrecut o creştere dintre cele trei a fost cel controlat de MichaelSchmidt, cel care în 1994 a adus BMW în România, grupul de firmeAutomobile Bavaria înregistrând o creştere atât a vânzărilor demaşini, de aproape 23%, cât şi pe segmentul de camioane MANajungând la un business cumulat în România de aproape 150 mil. europotrivit calculelor ZF, faţă de 130 mil. euro cu un anînainte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO